scriitor, compozitor

 
 
 

 

 

 

 

In cadrul Festivalului International CHOPIN200 ocazionat de omagierea compozitorului Frederyk Chopin in Romania, sub auspiciile Institutului Polonez in cadrul Anului International Chopin, a fost lansat, in prima auditie, concertul pentru 3 piane semnat de compozitorul Adrian Leonard Mociulschi sub titlul "Omagiu lui Chopin". Ca element inedit, compozitorul a urcat pe scena conservatorului bucurestean, cantand la una dintre cele 3 claviaturi.

Adrian Mociulschi: Asistam la un eveniment cu o dubla semnificatie. Pe de-o parte Anul International Frederic Chopin, potrivit UNESCO, dar in egala masura si Anul International al Tineretului. Nu trebuie sa uitam ca Frederic Chopin, in definitiv, a fost un exponent al tinerei generatii de compozitori de-a lungul celor patru decenii in care a trait si a compus o opera nepieritoare. Si poate, mai mult decat atat, Chopin, avandu-si apartenenta la doua spiritualitati, spiritualitatea franceza, spiritualitatea poloneza si poate mai bine spus, spiritualitatea europeana, reprezinta un model al dialogului intercultural.

[extras din interviul compozitorului Adrian Mociulschi pentru TVR1, difuzat in data de 10 martie 2010].

 

Adrian Leonard Mociulschi dirijand de la pian trio-ul de piane

 

Adrian Leonard Mociulschi (n.1973), laureat la Beijing cu Trofeul Himalaya (1995) si la Valencia cu Premiul I (2000), aduce in cadrul Festivalului International CHOPIN200 un moment artistic dedicat dialogului intercultural si tolerantei, concretizand un omagiu adus marelui compozitor polonez prin intermediul muzicii.

Adrian Mociulschi: Am incercat in propria mea lucrarea sa surprind si aspectul tolerantei pe care il incumba muzica lui Chopin, pentru ca in muzica marelui compozitor polonez gasim armonie, iar armonia este o expresie a concordiei, a bunei intelegeri intre oameni, pe care si noi artistii secolului XXI de-acuma, incercam sa o gasim in modelul inaintasilor nostri, drept un exemplu pe care incercam sa-l ducem mai departe.

[extras din interviul compozitorului Adrian Mociulschi pentru TVR1, difuzat in data de 10 martie 2010].

 

top

 

© 2006 - 2014  
webmaster.@.mociulschi.ro
Bookfest 2013  | Fryderyk 2012 | Gaudeamus 2011 | Gaudeamus 2010 | Chopin 200