scriitor, compozitor

 
 
 
 
 
 

 

 
 

 

Adrian Leonard Mociulschi

"Evul Mediu : Arhitectura si Muzica" de Adrian Leonard Mociulschi

In cadrul Salonului International de Carte "Gaudeamus" 2011 a avut loc lansarea oficiala a volumului "Evul Mediu : Arhitectura si muzica" de Adrian Leonard Mociulschi, la standul editurii Curtea Veche Publishing. La eveniment au participat personalitati culturale, presa si invitatul special al autorului, Excelenta Sa Marek Szczygiel, Ambasadorul Poloniei, in contextul presedintiei poloneze la Consiliul Uniunii Europene.

 

Adrian Leonard Mociulschi si ES Marek Szczygiel, Ambasadorul Poloniei in Romania

 

Excelenta Sa Marek Szczygiel, Ambasadorul Poloniei in Romania, a vorbit despre originea poloneza a lui Adrian Leonard Mociulschi si despre aspectul multicultural al evenimentului: "Este o mare onoare si placere pentru mine sa ma aflu la acest targ, la aceasta lansare de carte scrisa de domnul Adrian Mociulschi, care este reprezentativ pentru comunitatea poloneza din Romania si reprezentativ si cunoscut prin familia sa, legata de istoria ambelor tari. Aceasta excelenta carte este exemplul perfect pentru aspectele multiculturale care ne imbogatesc culturile, avand posibilitatea de a lua elemente din alte culturi si de a le combina cu mostenirea unui alt neam. Acesta este adevaratul spirit european. Cum aceasta carte se refera la Evul Mediu, cred ca ar trebui sa ne gandim la importanta acelei epoci pentru identitatea noastra comuna. Avem tendinta, uneori, sa ne gandim la Evul Mediu ca la o perioada intunecata si cred ca este nedrept, pentru ca aceea a fost perioada crearii Europei de astazi."

 

Evul Mediu : Arhitectura si Muzica

 

La lansare a participat si distinsul profesor dr. Dumitru Bortun, de la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (S.N.S.P.A.), care a declarat urmatoarele: "Avem in fata o carte care, in primul rand, este carte a sincretismului si nu intamplator imi este greu sa ii gasesc o categorie: daca vorbim despre literatura, as spune ca este o carte de literatura comparata, dar nu este o carte de literatura. As putea spune mai degraba ca este o carte de arta comparata, pentru ca este o analiza extraordinar de interesanta si unificatoare care ne ajuta sa vedem cum comunica artele intre ele, intr-o anumita epoca."

 

***

Poze in exclusivitate de la Targul International "Gaudeamus - Carte de Invatatura", lansarea de la data de 24 noiembrie 2011, standul editurii Curtea Veche Publishing. Materialele pot fi preluate cu citarea autorului fotografiilor :

 

         

    

   

 

 

top

© 2006 - 2014
 
webmaster.@.mociulschi.ro
Bookfest 2013 | Fryderyk 2012 | Gaudeamus 2011 | Gaudeamus 2010 | Chopin 200